Chili sin carne – toisin sanoen lihaton chili con carne

Lämmittävä chili sin carne sopii gluteenittoman ruokavalion lisäksi lihattomuutensa ansiosta myös vegaaniruokavalioon. Tarjoile pata tuorejuuston, tortillan ja tuoresalaatin kera.

Ainekset

10 annosta

  • 25 g oliiviöljyä
  • 40 g tomaattipyreetä
  • 2 g savustettua paprikajauhetta
  • 120 g sipulia kuutioituna
  • 260 g punaista paprikaa, kuutioituna
  • 180 g porkkanaa kuutioituna
  • 8 g sambal oelek -kastiketta
  • 1,6 kg tomaattimurskaa
  • 10 g kasvislientä
  • 600 g punaisia kidneypapuja huuhdeltuna
  • 400 g Anamma vegaanirouhetta
  • 1 g suolaa
  • 1 g mustapippuria
  • 2 dl vettä

Lisäksi:

  • 300 g tuorejuustoa
  • 400 g gluteenittomia tortilloja

Valmistus

  1. Kuumenna öljy suuressa pannussa. Lisää tomaattipyre, paprikajauhe, sipuli, paprika ja porkkana ja freesaa muutama minuutti.
  2. Lisää loput ainekset ja keitä. Laske lämpöä ja sekoittele välillä.
  3. Pata on valmis kun vihannekset tuntuvat kypsiltä.
    Pata kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasaantua.

Tortillat:

  1. Jaa tortilla haluamaasi muotoon ja kokoon. Sivele pintaan hieman öljyä ja paista kiertoilmauunilla 175 asteessa.

Resepti: Orkla Suomi
Kuva: Orkla Suomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.