Maustepaahdettu lohi
Maustepaahdettu lohi tuo vaihtelua kokkailuihin. Valmista tätä maukasta gluteenitonta ja maidotonta kalaherkkua alkupalaksi tai tarjoile osana ateriaa!
Ainekset
10 annosta alkupalana
- 600 g lohi- tai kirjolohifileetä palana
- 1 dl suolaa
- 1 dl sokeria
Mausteseos:
- 1 tl maustepippuria
- 1 tl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- rypsiöljyä paahtamiseen
Valmistus
- Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se noin 5 senttiä leveiksi tangoiksi pituussuuntaan.
- Sekoita sokeri ja suola keskenään ja hiero koko määrä kauttaaltaan lohifileen pintaan.
- Anna lohen suolaantua jääkaapissa 4–5 tuntia. Kun kala on suolaantunut, huuhtele ja kuivaa kalan pinta.
- Sekoita mausteet ja hiero seos lohitankojen pintaan.
- Paahda tangot nopeasti pienessä määrässä rypsiöljyä erittäin kuumalla pannulla niin, että tangon kaikki sivut paahtuvat.
- Kiedo paahdetut lohitangot tuorekelmuun ja anna niiden jäähtyä tunnin ajan jääkaapissa.
- Leikkaa tangot ohuiksi annospaloiksi ja tarjoile esimerkiksi karkealla sinapilla maustetun majoneesin ja tuoreen tillin kera esimerkiksi gluteenittoman saaristolaisleivän kanssa.
Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaiset