Maustepaahdettu lohi

Maustepaahdettu lohi tuo vaihtelua kokkailuihin. Valmista tätä maukasta gluteenitonta ja maidotonta kalaherkkua alkupalaksi tai tarjoile osana ateriaa!

Ainekset

10 annosta alkupalana

  • 600 g lohi- tai kirjolohifileetä palana
  • 1 dl suolaa
  • 1 dl sokeria

Mausteseos:

  • 1 tl maustepippuria
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl neilikkaa
  • rypsiöljyä paahtamiseen

Valmistus

  1. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa se noin 5 senttiä leveiksi tangoiksi pituussuuntaan.
  2. Sekoita sokeri ja suola keskenään ja hiero koko määrä kauttaaltaan lohifileen pintaan.
  3. Anna lohen suolaantua jääkaapissa 4–5 tuntia. Kun kala on suolaantunut, huuhtele ja kuivaa kalan pinta.
  4. Sekoita mausteet ja hiero seos lohitankojen pintaan.
  5. Paahda tangot nopeasti pienessä määrässä rypsiöljyä erittäin kuumalla pannulla niin, että tangon kaikki sivut paahtuvat.
  6. Kiedo paahdetut lohitangot tuorekelmuun ja anna niiden jäähtyä tunnin ajan jääkaapissa.
  7. Leikkaa tangot ohuiksi annospaloiksi ja tarjoile esimerkiksi karkealla sinapilla maustetun majoneesin ja tuoreen tillin kera esimerkiksi gluteenittoman saaristolaisleivän kanssa.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset
Kuva: Maa- ja kotitalousnaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.