Feta-kasvispiirakka

Fetajuusto tuo mehevään kasvispiirakkaan makua ja ruokaisuutta.

Ainekset

Pohja

  • 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 50 g margariinia
  • 0,5 dl perunasosehiutaleita
  • 2 dl vettä

Täyte

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 200 g parsakaalia
  • 300 g pinaattia
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 rkl hienonnettua basilikaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl tapiokatärkkelystä
  • 200 g raejuustoa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää

Valmistus

  1. Taikina: sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Lisää rasva ja nypi taikina ryynimäiseksi. Sekoita perunasosehiuteleet veteen ja lisää taikinaan.
  2. Täyte: kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä. Kuutioi kesäkurpitsa, paloittele parsakaali ja höyrytä niitä pinaatin kanssa noin viisi minuuttia. Sekoita kasvikset, fetakuutiot ja mausteet. Yhdistä joukkoon munat, raejuusto ja tapiokatärkkelys.
  3. Painele taikina voideltuun vuokaan. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 45-60 minuuttia.

VINKKI! Voit lisätä piirakkaan kasvisten seuraksi myös kinkkua, lohta tai tonnikalaa.



Reseptin lähde: Hyvää! Gluteeniton keittiö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.