Gluteeniton feta-pinaattipiirakka

Suolaiset piirakat ovat helppoja ja herkullisia tarjottavia arkeen ja juhlaan. Feta-pinaattipiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko, joka syntyy vaivatta myös gluteenittomaan ruokavalioon sopivaksi.

Ainekset

Pohja:

  • 6 dl mantelijauhoja tai muita gluteenittomia jauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • reilu ½ dl kookosöljyä, margariinia tai voita (kiinteänä)
  • 1 kananmuna

Täyte:

  • 400 g sulatettua pakastepinaattia
  • 2 1/4 dl murennettua fetajuustoa
  • 1 dl tuorejuustoa
  • ½ dl juustoraastetta, esim. mozzarella
  • 4 valkosipulinkynttä
  • hiukan tuoretta tilliä
  • 4 kananmunaa

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla. Sulata rasva.
  2. Sekoita suuressa kulhossa tai monitoimikoneessa jauhot ja suola. Sekoita huolellisesti joukkoon sulatettu rasva ja kananmuna. Taikina on tässä kohtaa kuiva, mutta jatka sekoittamista, kunnes ainekset yhdistyvät. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista noin 10 – 12 minuuttia.
  3. Kun pohja on esipaistumassa, tee täyte. Sekoita kaikki ainekset yhteen niin, että lisäät kananmunat viimeiseksi. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja laita vuoka takaisin uuniin. Voit halutessasi ripotella päälle vielä fetakuutioita. Paista noin 30 – 40 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä.

Resepti: Wholesome yum

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.