Gluteeniton couscoussalaatti Härkis-pyöryköillä

Maistuvat Härkis-pyörykät sopivat oivallisesti tähän ruokaisaan salaattiin. Tämä helppo ja nopeasti valmistuva ruoka sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville.

Ainekset

4 annosta/ alle 30 minuuttia

Salaatti:

  • 200 g gluteenitonta couscousta
  • 1/2 kurkku
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pss/80 g babypinaattia
  • 1dl hienonnettuja yrttejä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pkt/250 g Härkis kofta pyöryköitä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Harissa:

  • 2 dl paksua jogurttia, esim. turkkilaista
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl harissatahnaa

Valmistus

  1. Keitä gluteeniton couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Sekoita couscous irtonaiseksi. Mausta sitruunamenulla.
  3. Kuutioi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Suikaloi pinaatinlehdet. Lisää kasvikset yrttien ja mausteiden kanssa salaatin joukkoon. Sekoita ainekset huolella.
  4. Paista Härkis-pyörykät öljyssä kevyesti.
  5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  6. Nosta salaatti tarjoilukulhoon ja valuta pyörykät salaatin pinnalle.
  7. Valuta kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

Lähde: Verso Food Oy