Gluteeniton couscoussalaatti Härkis-pyöryköillä
Maistuvat Härkis-pyörykät sopivat oivallisesti tähän ruokaisaan salaattiin. Tämä helppo ja nopeasti valmistuva ruoka sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville.
Ainekset
4 annosta/ alle 30 minuuttia
Salaatti:
- 200 g gluteenitonta couscousta
- 1/2 kurkku
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 pss/80 g babypinaattia
- 1dl hienonnettuja yrttejä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pkt/250 g Härkis kofta pyöryköitä
- 2 rkl oliiviöljyä
Harissa:
- 2 dl paksua jogurttia, esim. turkkilaista
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl harissatahnaa
Valmistus
- Keitä gluteeniton couscous kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita couscous irtonaiseksi. Mausta sitruunamenulla.
- Kuutioi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Suikaloi pinaatinlehdet. Lisää kasvikset yrttien ja mausteiden kanssa salaatin joukkoon. Sekoita ainekset huolella.
- Paista Härkis-pyörykät öljyssä kevyesti.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Nosta salaatti tarjoilukulhoon ja valuta pyörykät salaatin pinnalle.
- Valuta kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.