Näyttävä mätiherkku

Vau! Näyttävä mätiherkku on erinomainen gluteeniton alkupalavaihtehto. Resepti on helppo, mutta ruoan pitää jähmettyä yön yli jääkaapissa, joten valmistelut tulee aloittaa edellisenä päivänä.

Ainekset

  • 5 liivatelehteä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 2 tlk (á 200 g) kermaviiliä
  • 2–3 keitettyä munaa
  • 1 pieni sipuli
  • 250 g kirjolohen-, muikun-, siian- tai silakanmätiä
  • hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
  • ripaus suolaa ja valkopippuria

Valmistus

  1. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet. Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.
  2. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun tumman gluteenittoman leivvän ja salaatin kanssa.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.