Gluteeniton ja vegaaninen punaherukkapiirakka

Ihanan kirpeät punaherukat sopivat mainiosti makean piirakan täytteeksi. Tämä resepti sopii gluteenittomaan, maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Ainekset

Piirakkataikina:

  • 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 ½ dl mantelijauhoja
  • 75 g maidotonta leivontamargariinia
  • 3 rkl sokeria
  • 1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3/4 dl gluteenitonta kasvimaitoa, esim. Kaslink Barista

Täyte:

  • 1 prk Alpro Go on -vaniljasoijarahkaa
  • 3 ½ dl pakastettuja punaherukoita
  • 4 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

Valmistus

  1. Sekoita jauhot keskenään. Sulata margariini ja lisää jauhojen joukkoon. Sekoita käsin nyppimällä.
  2. Lisää muut piirakkataikinan ainekset ja sekoita hyvin. Painele taikina voideltuun ympyränmuotoiseen piirakkavuokaan.
  3. Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen ja kaada taikinan päälle.
  4. Paista 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.
  5. Tarjoile piirakka hyvin jäähtyneenä esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.