Gluteeniton lasagne

Rakastettu italialaisklassikko lasagne kuuluu myös monien suomalaisten suosikkiruokiin. Lasagnella voi tietenkin herkutella, vaikka noudattaisikin gluteenitonta ruokavaliota – tällä reseptillä valmistat helposti herkullisen ja hyvän gluteenittoman lasagnen!

Ainekset

Lasagne:

  • 1 pkt gluteenittomia lasagnelevyjä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 300 g raastettuja kasviksia (esim. porkkana, selleri, persiljanjuuri, palsternakka, kesäkurpitsa, paprika)
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g tomaattipyre
  • 1 rkl italialaista mausteseosta
  • jauhettua mustapippuria
  • Himalajan suolaa
  • 4 rkl maissijauhoja
  • 8 dl vettä
  • juustoraastetta (haluttaessa)

Gluteeniton valkokastike:

  • 3 rkl öljyä/voita
  • 5 rkl maissijauhoja
  • 6 dl maitoa tai soijajuomaa
  • raastettua muskottipähkinää
  • n. ½ tl Himalajan suolaa
  • juustoraastetta

Valmistus

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuullota sipuli ja puristettu valkosipuli öljyssä pannulla.
  2. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää raastetut kasvikset, tomaattipyre, mausteet ja maissijauhot. Sekoita huolellisesti. Lisää vesi.
  3. Anna hautua n. 10 min. Maista.
  4. Valmista valkokastike: Kuumenna öljy/voi kattilassa. Lisää maissijauhot vähitellen voimakkaasti sekoittaen. Lisää soijajuomaa pikku hiljaa, anna välillä kiehahtaa. Sekoita huolellisesti, jotta kastike ei paakkuunnu. Lisää muskottipähkinä, suola ja halutessasi juustoraaste.
  5. Laita lasagnevuokaan vuorotellen jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja lasagnelevyjä – aloita ja lopeta kastikekerroksella.
  6. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Kypsennä n. 30 min.

Resepti ja kuva: Urtekram