Linssipata
Tämä mehukas ja täyteläinen linssipata on sekä gluteeniton että maidoton. Kokeile helppoa reseptiä!
Ainekset
- 2 sipulia
- 3 dl vihreitä linssejä
- 1-2 porkkanaa
- 1 rkl öljyä
- 0,5 l kasvislientä
- 1 tl yrttisuolaa
- 2 laakerinlehtiä
- 2 valkosipulinkynsiä
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 vihreää paprikaa
- 1 tl timjamia
Valmistus
- Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele linssit huolellisesti.
- Kuullota sipulit öljyssä padassa tai kattilassa.
- Lisää kasvisliemi, linssit, porkkanat, yrttisuola, laakerinlehti ja murskatut valkosipulinkynnet.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa kannen alla noin 25 minuuttia. Lisää tämän jälkeen pataan tomaattimurske, yrttimauste ja silputtu paprika.
- Keitä miedolla lämmöllä vielä 5-10 min. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku.