Linssipata

Tämä mehukas ja täyteläinen linssipata on sekä gluteeniton että maidoton. Kokeile helppoa reseptiä!

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 3 dl vihreitä linssejä
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 rkl öljyä
  • 0,5 l kasvislientä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 laakerinlehtiä
  • 2 valkosipulinkynsiä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1 tl timjamia

Valmistus

  1. Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele linssit huolellisesti.
  2. Kuullota sipulit öljyssä padassa tai kattilassa.
  3. Lisää kasvisliemi, linssit, porkkanat, yrttisuola, laakerinlehti ja murskatut valkosipulinkynnet.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pataa kannen alla noin 25 minuuttia. Lisää tämän jälkeen pataan tomaattimurske, yrttimauste ja silputtu paprika.
  5. Keitä miedolla lämmöllä vielä 5-10 min. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku.

Resepti: Maa- ja kotitalousnaiset / Timo Viljakainen