Gluteeniton mac & cheese eli juustomakaronilaatikko

Gluteeniton mac & cheese on oikea juustonystävän unelmaruoka, joka sopii täydellisesti esimerkiksi viikonlopun herkkuruoaksi. Tällä reseptillä taiot amerikkalaistyylisen päivällisen suuremmallekin porukalle.

Ainekset

Kahdeksan annosta

  • 3 dl gluteenitonta makaronia
  • ½ dl voita
  • hyppysellinen suolaa
  • 3/4 tl sinappijauhetta
  • 9 ½ dl maitoa
  • ½ dl maissitärkkelystä
  • 9 ½ dl raastettua cheddaria

Kuorrute:

  • 2 viipaletta gluteenitonta paahtoleipää paahdettuna ja murustettuna
  • 1 tl voita
  • ½ paprikajauhetta

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Voitele suuri uunivuoka (noin 31 cm x 21 cm).
  2. Keitä makaroni suuressa kattilassa suolatussa vedessä noin kahdeksan minuutin ajan. Kaada keitinvesi pois.
  3. Sulata hellan keskilämmöllä puoli desiä voita kattilassa. Lisää suola ja sinappijauhe sulaneen voin joukkoon ja poista kattila levyltä.
  4. Sekoita kulhossa huolellisesti vispilällä maito ja maissitärkkelys. Lisää joukkoon voi-mausteseos ja jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista. Kaada seos suureen kattilaan ja lämmitä hellalla keskilämmöllä noin viiden minuutin ajan, kunnes kastike on paksuuntunut. Kun kastike on saostunut, ota kattila pois liedeltä.
  5. Sekoita joukkoon 3/4 cheddarista ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut seoksen joukkoon. Lisää seoksen sekaan keitetty pasta ja sekoita. Kaada seos lopuksi voideltuun uunivuokaan.
  6. Valmista kuorrute: yhdistä jäljelle jäänyt juusto, leivänmurut, 1 tl voita ja paprikajauhe kulhossa. Ripottele seos juustomakaronivuoan päälle tasaisesti.
  7. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kuorrute on muuttunut rapeaksi.

Resepti: All Recipes