Rapeat gluteenittomat halloumiranskalaiset

Herkullisesta halloumijuustosta syntyvät myös makoisat ranskalaiset tällä helpolla, Lähi-idästä inspiraatiota saaneella gluteenittomalla reseptillä.

Ainekset

  • 170g kreikkalaista jogurttia
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl harissaa
  • 3 rkl za’atar -mausteseosta, resepti esim. täällä
  • 75 g gluteenitonta yleisjauhoa
  • 2 x 250 g halloumipakettia leikattuna sopiviksi paloiksi
  • öljyä
  • kourallinen minttua

Valmistus

  1. Sekoita jogurtti ja raastettu sitruunan kuori. Mausta halutessasi suolalla. Sekoita harissa ja jogurtti varovasti yhteen niin, että kastikkeesta voi erottaa selkeästi harissa- ja jogurttikohdat.
  2. Sekoita lautasella za’atar ja jauhot. Pyörittele halloumipalat huolellisesti seoksessa.
  3. Lämmitä öljy matalassa pannussa 180 asteiseksi. Voit testata lämpötilan paistamalla pannulla palan leipää, jos leipä ruskistuu 20 sekunnissa, on pannu tarpeeksi kuuma.
  4. Paista halloumipalat pienissä erissä. Laske palat varovasti pannulle ja paista noin 2 minuuttia, kunnes halloumit ovat rapeita ja kullanruskeita. Kuivaa ylimääräinen öljy talouspaperiin.
  5. Tarjoile mintun, za’atarin, sitruunanlohkojen ja jogurtti-harissakastikkeen kanssa.

Resepti: BBC Good Food

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.