Gluteeniton mustikka-valkosuklaajuustokakku

Aina on sopiva syy leipoa juustokakku! Tämä herkullinen gluteeniton mustikka-valkosuklaajuustokakku sopii juhliin tai arjen herkkuhetkiin.

 

Ainekset

8 – 12 annosta

Pohja:

  • 1 pkt (160 g) välipalakeksejä, esim. Provena Kaura&Siirappi
  • 80 g leivontamargariinia

Täyte

  • 150 g valkosuklaata
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 munaa
  • 100 g pakastemustikoita

Valmistus

  • Lämmitä uuni tasalämmöllä 175 asteeseen.
  • Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 22-24 cm). Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele seos vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille. Nosta pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  • Vatkaa sähkövatkaimella tuorejuusto ja maitorahka notkeaksi. Lisää sokerit ja sitruunamehu sekä kananmunat yksitellen vatkaten.
  • Sekoita joukkoon jäähtynyt valkosuklaa ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Kopauta vuoka pari kertaa pöytää vasten, jotta ilmakuplat häviävät.
  • Ripottele pinnalle jäiset mustikat ja paista uunin alatasolla 1 tunti. Avaa uunin luukku raolleen ja anna kakun vetäytyä uunissa jälkilämmöllä 1 tunti.
  • Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia, mielellään yön yli.

Vinkki! Mustikat voi korvata sesongin mukaan myös muilla marjoilla. Kakkuun sopivat sekä tuoreet että pakastetut marjat

Resepti: Ravintoraisio Oy