Crème brûlée eli ranskalainen paahtovanukas
Klassinen ranskalaisjälkiruoka ei ole niin monimutkainen kuin miltä se ehkä kuulostaa! Jälkiruoka on luontaisesti gluteeniton ja sen voi valmistaa helposti jääkaappiin myös etukäteen.
Ainekset
Viisi annosta
- 6 kananmunan keltuaista
- 4 rkl sokeria
- ½ tl vaniljauutetta
- 6 dl kuohukermaa
Päälle:
- 2 rkl tummaa ruokosokeria
- 2 rkl vaaleaa sokeria
Valmistus
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Sekoita keltuaiset, neljä ruokalusikallista sokeria ja vaniljauute kulhossa. Sekoita, kunnes seos on paksua ja kermaista.
- Kaada kuohukerma kattilaan ja lämmitä seosta varovasti matalalla lämmöllä, kunnes kerma alkaa melkein kiehua. Poista kattila liedeltä ja lisää joukkoon kananmunaseos. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
- Lämmitä kermaseosta kevyesti kiuhavassa vesihauteessa. Sekoittele lusikalla noin kolmen minuutin ajan. Seos on valmista, kun se alkaa kevyesti tarttua lusikkaan. Ota kermaseos pois liedeltä ja kaada se matalaan, lämmönkestävään astiaan tai pienempiin annoskulhoihin.
- Paista uunissa noin 30 minuutin ajan. Paiston jälkeen, anna vanukkaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen laita se jääkaappiin kylmenemään ainakin yhdeksi tunniksi.
- Paahtopinnan tekeminen kaasupolttimella: sekoita pienessä kulhossa kaksi ruokalusikallista vaaleaa sokeria ja kaksi ruokalusikallista tummaa sokeria. Ripottele seos tasaisesti vanukkaan päälle. Paahda pintaa varovasti, kunnes sokeri on sulanut. Ole varovainen, ettei sokeri pala.
Resepti: All Recipes