Gluteeniton tiikerikakku

Perinteinen tiikerikakku taipuu sujuvasti myös gluteenittomaksi versioksi.

Ainekset

  • 200 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl maissitärkkelysjauhoa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl maitoa

Valmistus

  1. Vaahdota ensin rasva ja sokeri. Lisää kananmunat vatkaten koko ajan.
  2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne seokseen.
  3. Tumma raita: ota taikinasta noin kolmasosa erilleen ja lisää siihen kaakaojauhe ja maito.
  4. Vaalea raita: lisää loppuun taikinaan vanilliinisokeri ja sekoita.
  5. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
  6. Laita vuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa. Lisää sen jälkeen tumma kerros ja lopuksi taas vaalea. Jos haluat kakkuun marmorikuviota, sekoita värejä varovasti haarukalla tai tikulla.
  7. Paista 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.