Gluteeniton yrtti-tomaatti-juustopiiras

Gluteeniton yrtti-tomaatti-juustopiiras on maukas herkku, johon makua tuovat yrtit ja ricottajuusto.

Ainekset

4–6 annosta

Piirakkataikina

  • 6 ¾ soijajauhoa
  • 150 g maitorahkaa
  • 150 g paloiteltua jääkaappikylmää voita
  • 2 rkl kylmää vettä
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 300 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g ricottajuustoa
  • 1 ½ dl hienonnettuja yrttejä
  • 2–3 puristettua valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl juustoraastetta (pitkään kypsytetty juusto)
  • 4 munaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. Sekoita keskenään muut taikinan ainekset, paitsi vesi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja vaivaa kevyesti. Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se piirakka- tai irtopohjavuokaan. Anna taikinan levätä kylmässä noin 30 minuuttia.
  3. Peitä taikinan reunat foliolla ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Aseta sitten lämpötila 200 asteeseen.
  4. Sekoita muut täyteainekset keskenään, paitsi tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paina tomaatit täytteeseen.
  5. Paista uunin keskitasolla noin 40−45 minuuttia, kunnes piirakka jähmettyy ja saa pintaansa kauniin värin.

Resepti: Risenta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.