Gluteenittomat hasselpähkinäkorput viikunoiden kera
Gluteenittomat, pienet ja suloiset hasselpähkinäkorput sopivat täydellisesti iltateelle!
Ainekset
16 korppua
- 4 dl Risenta Hasselpähkinäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl maitoa
- 2 pientä munaa
- 8 kuivattua viikunaa
Valmistus
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pilko viikunat hienoiksi ja sekoita muiden ainesten kanssa tahmeaksi taikinaksi. Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia pullia leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
- Paista uunin keskitasossa 15−18 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin kultaisen värin. Ota pelti pois uunista ja vähennä lämpö 100 asteeseen.
- Jaa pullat kahtia ja laita ne takaisin uuniin. Kuivata niitä uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia tai kunnes ne ovat täysin kuivia. Anna jäähtyä ja säilytä ilmatiiviissä purkissa.