Gluteeniton raakakakku avokado-suklaatäytteellä

Tämän maukkaan gluteenittoman raakakakun ainekset ovat helposti löydettävissä – eikä kakun tekeminenkään ole mitään rakettitiedettä! Herkullinen kakku sopii moneen erikoisruokavalioon gluteenittoman lisäksi, kuten esimerkiksi maidottomaan, viljattomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.

Ainekset

10 – 12 annosta

Pohja:

  • 70 g manteleita
  • 280 g taateleita
  • 40 g kookosjauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua kanelia

Täyte:

  • 3 kpl kypsiä avokadoja
  • 80 g kaakaota
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 6 rkl kookossiirappia, laita enemmän, jos haluat makeamman kakun
  • 1 tl vaniljajauhetta tai 1/2 vaniljatanko

Koristeluun:

  • paahdettuja kookoshiutaleita
  • pakastekuivattuja kookoshiutaleita
  • 2 kiiviä kuutioiksi leikattuna

Valmistus

  1. Sekoita tehosekoittimessa mantelit, taatelit, kookosjauhot, suola ja kaneli tasaiseksi massaksi. Tämä saattaa kestää muutaman minuutin. Levitä seos leivinpaperille. Painele massa mahdollisimman tasaiseksi.
  2. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
  3. Sekoita täytteen ainesosat tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja levitä pohjan päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin jäähtymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
  4. Koristele kakku kiivillä, kookoshiutaleilla ja kuivatuilla granaattiomenansiemenillä juuri ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Urtekram