Marjaisa fetasalaatti

Piristä perinteistä fetasalaattia marjoilla ja hedelmillä! Marjaisa fetasalaatti on täynnä makua. Tämä herkku sopii moneen ruokavalioon ja onnistuu takuulla.

Ainekset

Fetasalaatti

  • 1 Cosmopolitan-salaatti
  • 400 g fetaa
  • 2-3 nektariinia
  • 2 dl mustikoita
  • kourallinen mansikoita
  • 1/2 ruukkua mintunlehtiä
  • 1 dl paahdettuja manteleita
  • Koristeeksi versoja.

Vaniljavinegretti-kastike

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 vaniljatanko
  • ripaus suolaa
  • rouhaus mustapippuria

Valmistus

  1. Valmista ensin vaniljavinegrettikastike. Mittaa kulhoon etikka, oliiviöljy ja hunaja. Sekoita. Halkaise vaniljatanko ja kaavi ulos siemenet. Mausta kastike vaniljatangonsiemenillä, suolalla ja pippurilla.
  2. Irrota salaatinlehdet ja aseta ne tarjoiluastiaan. Leikkaa huuhdellut nektariinit lohkoiksi, halkaise mansikat ja mantelit.
  3. Kokoa salaatinlehdille murennettua fetaa, mustikoita, mansikan puolikkaita ja nektariinin lohkoja. Koristele annos halkaistuilla, paahdetuilla manteleilla ja mintunlehdillä sekä versoilla. Pirskota päälle vaniljavinegrettikastiketta.

Resepti: Cosmopolitan-salaatti / Mari Moilanen