Ihanan maukas tomaattikeitto

Maistuva tomaattikeitto on terveellinen ja maukas ruoka, joka sopii täydellisesti arkeen. Tarjoa keiton kanssa gluteenitonta tummaa leipää ja ilmakuivattua kinkkua.

Ainekset

Neljä annosta

  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 4 dl Herbarmare-yrttiliemivalmistetta
  • 1 prk paseerattua tomaattia
  • ½ punttia tuoretta basilikaa
  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Lisukkeeksi

  • 2 viipaletta tummaa gluteenitonta leipää paahdettuna
  • ½ punttia basilikaa
  • 2 kypsää tomaattia
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 pkt ilmakuivattua kinkkua

Valmistus

  1. Kuullota sipuli, valkosipuli ja lehtiselleri öljytilkassa lämpimässä padassa, mutta älä anna niiden ruskistua.
  2. Lisää liemivalmiste ja paseerattu tomaatti ja anna keiton hautua 12–15 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja sekoita keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paahda leipä ja ilmakuivattu kinkku uunissa sillä välin kun keitto hautuu. Hienonna tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  4. Lisää keittoannosten pinnalle juuri ennen tarjoilua tomaattikuutioita ja basilikaa ja luraus oliiviöljyä. Tarjoile paahdetun leivän ja rapean kinkun kanssa.

Resepti ja kuva: Urtekram