Ihanan maukas tomaattikeitto
Maistuva tomaattikeitto on terveellinen ja maukas ruoka, joka sopii täydellisesti arkeen. Tarjoa keiton kanssa gluteenitonta tummaa leipää ja ilmakuivattua kinkkua.
Ainekset
Neljä annosta
- 1 pieni sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä ohuina siivuina
- 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
- 4 dl Herbarmare-yrttiliemivalmistetta
- 1 prk paseerattua tomaattia
- ½ punttia tuoretta basilikaa
- merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Lisukkeeksi
- 2 viipaletta tummaa gluteenitonta leipää paahdettuna
- ½ punttia basilikaa
- 2 kypsää tomaattia
- 2 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 pkt ilmakuivattua kinkkua
Valmistus
- Kuullota sipuli, valkosipuli ja lehtiselleri öljytilkassa lämpimässä padassa, mutta älä anna niiden ruskistua.
- Lisää liemivalmiste ja paseerattu tomaatti ja anna keiton hautua 12–15 minuuttia. Lisää basilikanlehdet ja sekoita keitto sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda leipä ja ilmakuivattu kinkku uunissa sillä välin kun keitto hautuu. Hienonna tomaatit pieniksi kuutioiksi.
- Lisää keittoannosten pinnalle juuri ennen tarjoilua tomaattikuutioita ja basilikaa ja luraus oliiviöljyä. Tarjoile paahdetun leivän ja rapean kinkun kanssa.
Resepti ja kuva: Urtekram