Kaikki kotimaiset gluteenittomat oluet yhdellä listalla

Alkon ja ruokakauppojen valikoimiin kuuluu yhä enemmän kotimaisia gluteenittomia oluita. Keliaakikoiden ja muiden gluteenitonta ruokavaliota noudattavien olutvalintoja helpottaaksemme kokosimme kaikki gluteenittomat kotimaiset oluet yhdelle listalle.

Kotimaiset gluteenittomat oluet eivät ole enää harvinaisuuksia

Voiko gluteenitonta ruokavaliota noudattava juoda olutta? Kyllä voi, kun valitset oikein! Gluteenittomat oluet olivat pitkään harvinaisia, mutta viime vuosina niiden valikoima on laajentunut tuntuvasti ja myös monet suomalaiset panimot ovat laajentaneet valikoimaansa merkittävästi. Kokosimme listan kaikista kotimaisista gluteenittomasti valmistetuista oluista.

Gluteenitonta olutta voidaan valmistaa joko täysin gluteenittomista raaka-aineista (jotka eivät sisällä lainkaan vehnää, ohraa tai ruista) tai se voi olla myös ohrapohjaista, jolloin valmiissa tuotteessa on ohran gluteenia häviävän pieni määrä. Raja-arvo gluteenin määrälle ohrapohjaisessa oluessa on alle 20 mg/kg. Keliakialiiton mukaan keliaakikko voi juoda ohrapohjaisia gluteenittomia oluita kaksi 0,33 litran pulloa päivässä.

Gluteenittomien oluiden valikoima kasvaa jatkuvasti

Alle on listattu kaikki kotimaiset gluteenittomat olutvaihtoehdot. Mukana on perinteisiä lager-tyylisiä oluita sekä erikoisoluita pienpanimoiden valikoimista. Listan tähdellä* merkityt oluet sisältävät alkoholia yli 5,5 %, jolloin ne ovat saatavilla vain Alkosta.

Fat Lizard:

Fiskarsin panimo:

Haapala Brewery:

Hartwall:

Maku Brewing

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas:

Lapin panimo

Panimo Hiisi:

Pyynikin käsityöläispanimo:

Saimaa Brewing Co:

Sinebrychoff:

Tornion Panimo:

Vakka-Suomen Panimo:

P.S. Puuttuuko listalta jokin kotimainen tuote? Vinkkaa siitä meille info@gluteenittomatreseptit.fi, niin täydennämme tiedot.

3 thoughts on “Kaikki kotimaiset gluteenittomat oluet yhdellä listalla

Kommentit on suljettu.