Uutuus: Valio Oddlygood Barista on gluteeniton, kahvijuomiin tarkoitettu kaurajuoma

Valio on tuonut markkinoille gluteenittoman Valio Oddlygood Barista -kaurajuoman. Kaurajuoma on sopii hyvin käytettäväksi erikoiskahvien tai suodatinkahvin kanssa. Se toimii maidon tavoin kaikissa kahveissa ja kahvilajuomissa.

Gluteeniton kaurajuoma toimii monenlaisissa kahvijuomissa

Valion uutuus sopii moneen erilaiseen käyttöön. Gluteeniton ja vegaaninen Valio Oddlygood Barista sekoittuu ja vaahtoutuu hyvin ja toimii juoksettumatta myös vaaleapaahtoisessa suodatinkahvissa. Kaurajuoma on valmistettu kotimaisesta kaurasta.

– Valio Oddlygood Barista on pitkän kehitystyön tulos, ja se toimii kuten maito kaikissa kahveissa ja kahvilajuomissa – myös perinteisessä suomalaisessa vaaleapaahtoisessa kahvissa. Se on Suomessa valmistettu kotimaisesta puhdaskaurasta, joten monta hyvää ominaisuutta on pakattu samaan purkkiin, Valion liiketoimintapäällikkö Anne Arponen sanoo.

Valio Oddlygood Barista on kehitetty yhteistyössä huipputason kahviammattilaisen, barista Lari Järnefeltin kanssa. Järnefelt on kaksinkertainen Suomen mestari alallaan, ja lisäksi kokenut kahvialan kouluttaja ja yrittäjä. Järnefeltin avulla on varmistettu, että Valio Oddlygood Barista vaahtoutuu ja sekoittuu parhaalla mahdollisella tavalla eri kahvilaatujen kanssa, kaikissa kahvijuomissa.

Toimii myös vaaleapaahtoisen kahvin kanssa

Suomalaisten makuun ovat perinteisesti olleet vaaleapaahtoiset kahvit. Niiden pH-arvo on hapan. Hapan ympäristö on koettelemus kahviin sekoitettavalle kaurajuomalle.

– Jokainen kahvinsa kaurajuoman kera nauttiva on varmasti kohdannut ainakin joskus ilmiön, jossa kaurajuoma ei ota sekoittuakseen, juoksettuu tai kahvi näyttää ikävän sakkaiselta, leikanneen näköiseltä. Valio Oddlygood Barista on tehty varta vasten kohtaamaan myös vaaleapaahtoinen kahvi sujuvasti sekoittuen, tuotekehittäjä Sanna Hamari kertoo.

Puhdaskaurasta valmistettu juoma sopii gluteenittomaan ruokavalioon

Gluteeniton Valio Oddlygood Barista on valmistettu Suomessa kotimaisesta puhdaskaurasta ja täydennetty vitamiineilla ja kivennäisaineilla.

– Oleellisinta kahvikupposen äärellä ovat kuitenkin maku ja erinomaiset käyttöominaisuudet, joiden toimivuus on nyt ammattilaistestauksella taattu. Kotona ei tarvitse muistaa muuta kuin ravistaa purkkia hyvin ennen käyttöä, Anne Arponen vinkkaa.

Valio Oddlygood Barista on pakattu 1 litran pakkaukseen. Avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa.

Lähde ja kuva: Valio

Lue myös: Mitkä kaurajuomat ovat gluteenittomia? Listalla kaikki Suomessa myytävät gluteenittomat kaurajuomat