Joko tunnet Rooty-tuotteet? Viisi tapaa hyödyntää pannunuudeleita ja perunahippuja

Nämä sopivat suomalaiseen makuun – viisi mainiota tapaa hyödyntää maukkaita pannunuudeleita ja palkittuja perunahippuja.

Yhteistyössä: Rooty.fi

Löydä pakastealtaan uudet herkut

Joko olet löytänyt uudet kotimaiset Rooty-tuotteet oman markettisi pakastealtaasta? Jos et, niin viimeistään nyt on aika ottaa selvää, mitä kaikkea näillä suosituilla uutuustuotteilla voi loihtia. Perunan uusi tuleminen on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin huimalla vauhdilla. Siitä kielii muun muassa Vuoden Innovaatio -palkinto kovatasoisessa Kultainen Pippuri -kilpailussa.

Sekä nuudelit että perunahiput voi valmistaa keittämällä, paistamalla tai wokkaamalla samaan tapaan kuin riisin tai perinteiset jauhosta valmistetut nuudelit. Esikypsennyksen ansiosta valmista tulee jo minuuteissa.

Rooty-tuotteiden taustalla on innovaatio, jolla perunasta valmistetaan nuudelia sekä riisin kaltaista hippua. Luonnonmukainen valmistusmenetelmä takaa sen, että Rooty-tuotteissa ovat mukana kaikki perunan tärkeät ravintoaineet. Kaloreita ja hiilihydraatteja sen sijaan on vähemmän kuin perunassa normaalisti, joten tuotteet soveltuvat myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville. Sekä pannunuudelit että perunahiput ovat täysin gluteenittomia – ja sen lisäksi laktoosittomia, vähäkalorisia ja lisäaineettomia.

Näin loihdit maistuvia Rooty-herkkuja kotikeittiössä!

Rooty

1. Perunahippu korvaa riisin maukkaasti ja ekologisesti

Rooty-perunahippu on kokonsa ja muotonsa puolesta kuin riisi, mutta tuntuvasti terveellisempi ja ekologisempi. Perunan hiilijalanjälki on jopa 30-kertaisesti riisiä pienempi. Voit korvata riisin tällä kotimaisella vaihtoehdolla lähes missä tahansa yhteydessä.

Voit keittää perunahiput sellaisenaan lisäkkeeksi lihan, kalan tai kasvisruoan kylkeen. Esikypsennyksen ansiosta perunahippu valmistuu muutamassa minuutissa. Perunahipusta syntyvät myös risotot ja vuokaruoat. Rakenne ja riisimäinen muoto pysyvät juuri oikeanlaisina myös pidemmillä valmistusajoilla.

Kokeile näitä:
Kantarellirisotto perunahipuilla
Uuniriisi tofulla

2. Valitse pannunuudelia pastan sijaan

Pannunuudelia voi käyttää ruoanlaitossa samaan tapaan kuin spagettia tai tavallisia riisi- ja vehnänuudeleita. Pannunuudeli korvaa pastan moneen ruokavalioon sopivalla, vähäkalorisella tavalla. Pannunuudelien keitto-ohje on yksinkertainen: keitä kiehuvassa vedessä viisi minuuttia. Helpoimmillaan voit tarjota ne sellaisenaan muun aterian lisäkkeenä tai sekoittaa joukkoon haluamasi kastikkeen.

Kokeile näitä:
Pannunuudelibolognese
Pannunuudelia ja kanapyöryköitä tomaattisessa kastikkeessa

Rooty

3. Paista pannulla maistuvaksi tai wokkaa aasialaiseen tapaan

Rootyn pannunuudelit sopivat nimensä mukaisesti loistavasti myös pannulla paistettavaksi tai wokattavaksi. Ne saavat paistettaessa mukavasti makua mutta pysyvät silti pehmeinä. Myös perunahippuja voi hyödyntää vaikkapa pyttipannussa tai paellan tyyppisissä pannuruoissa. Kumpikaan tuote ei tarvitse erillistä sulatteluaikaa ennen kypsentämistä, vaan voit laittaa ne kätevästi suoraan pakasteesta pannulle.

Kokeile näitä:
Se parempi pyttipannu
Poro-punajuuriwokki

4. Sovella lettu- tai piirakkataikinaan

Kenties yllättävin tapa hyödyntää perunahippuja ja pannunuudeleita on niiden mainio soveltuvuus erilaisiin taikinoihin. Tämä ilahduttaa erityisesti gluteenitonta ruokavaliota noudattavia, sillä perunapohjaiset leivonnaiset ovat paitsi maukkaita myös koostumukseltaan miellyttäviä. Esimerkiksi suolainen piirakkapohja syntyy yhdistämällä taikinaan perunahippuja ja gluteenitonta kaurajauhoa. Alla linkattua välimerellisen piirakan reseptiä voit muokata oman makusi mukaiseksi millä tahansa täytteellä.

Kokeile näitä:
Välimerellinen piirakka
Pannunuudeliohukaiset (korvaa reseptissä mainitut jauhot gluteenittomilla)

Rooty

5. Ruokaisuutta salaattiin

Pannunuudelit ja perunahiput taipuvat näppärästi myös salaattipöydän antimiin. Niitä ei ole edes välttämätöntä kypsentää, vaan voit sekoittaa ne salaattiin sellaisenaan. Tai jos aiemmin lisäkkeeksi keitettyä pannunuudelia tai perunahippuja jäi yli, vältät kätevästi ruokahävikin taikomalla niistä tuoreiden kasvisten kanssa seuraavalle aterialle täyttävän mutta silti kevyen salaatin.

Kokeile tätä:
Herkullinen pannunuudelisalaatti

Maistele rohkeasti ja kokeile uusia reseptejä. Rooty-tuotteet ovat 100% kotimaista perunaa ja todellinen ekoteko lautasella. Rooty-perunahiput ja pannunuudelit löydät oman markettisi pakastealtaasta.

Yhteistyössä: Rooty.fi