Juhlava lohiherkku! Kirjolohta Skagen
Herkullinen gluteeniten kalaruoka maukkaalla itsetehdyllä Skagen-kuorrutteella.
Ainekset
- 600 g kirjolohifileetä
- 1 tl suolaa
Kuorrutus:
- 2 dl täysmajoneesia
- 1 rkl kapriksia
- 2 rkl tilliä silputtuna
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus cayennepippuria
- 2 dl kuorittuja katkarapuja valutettuna
Lisäksi:
- 500 g jauhoisia perunoita
- 500 g ruusukaalia
- 1 tl suolaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tuoretta timjamia pilkottuna
Valmistus
- Leikkaa fileestä nahka ja leikkaa neljäksi annospalaksi. Mausta kalat suolalla ja lado uuninkestävään vuokaan.
- Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä tahna tasaiseksi kerrokseksi kalapalojen pinnalle. Tämän voit tarvittaessa tehdä vaikka edellisenä päivänä.
- Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja anna jäähtyä. Leikkaa perunat sormenpaksuisiksi paloiksi ja pyöräytä pinta oliiviöljyllä. Puolita ruusukaalit ja laita yhdessä perunoiden kanssa uunivuokaan. Ripottele pinnalle timjamia.
- Kypsennä perunoita ja ruusukaaleja 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita.
- Kypsennä kirjolohipaloja 180-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistua. Tarjoa heti peruna-ruusukaalipaistoksen kera.
Resepti ja kuva: Pro Kala ry