Kahvi-suklaakuppikakut ilman gluteenia, maitoa tai kananmunaa

Jos rakastat kahvia ja suklaata, rakastat myös näitä! Gluteenittomat kahvi-suklaakuppikakut maistuvat arkiherkkuna tai juhlissa.

Ainekset

Noin 15 annosta

  • 2 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 1 dl gluteenittomia yleisjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl gluteenitonta kasvimaitoa
  • 2 dl soijajogurttia
  • 100 g margariinia
  • 1 dl kahvia
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 150 g maidotonta tummaa suklaata

Kuorrute:

  • 1 purkki gluteenitonta kasvivispiä, esim. Kaslink
  • 3 rkl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl kahvia

Valmistus

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita kuivien ainesten joukkoon,
  2. Sulata margariini ja sekoita loput ainekset kuivien ainesten joukkoon.
  3. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia.

Kuorrute:

  1. Sekoita kauravispi vaahdoksi ja lisää loput ainekset pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
  2. Pursota hiukan jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Voit ripotella kuppikakkujen päälle vielä tomusokeria tai kaakaojauhetta koristeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.