Gluteeniton manteli-blondie
Leivo juhlapöytään ihana, gluteeniton manteli-blondie, joka kestää noutopöydässä hyvin ja maistuu kaikille. Pellillisestä riittää isommallekin juhlaväelle ja koristelussa voi käyttää strösseleitä tai sesongin marjoja.
Ainekset
Pohja:
- 4 (huoneenlämpöistä) munaa
- 3 dl raakaruokosokeria
- 200 g voita tai margariinia
- 2 dl maitoa
- 3 dl mantelijauhoa (esim. Risenta)
- 3 dl maissijauhoa (esim. Risenta)
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
- 75 g sulatettua voita
- 4 dl mansikanmakuista tomusokeria (siivilöitynä)
Valmistus
- Lämmitä uuni 200°C asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet pienessä kulhossa keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan varovasti nostellen vuoron perään jauhoseos, sulatettu voi ja maito.
- Sekoita varovasti ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
- Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele strösseleillä, nonparelleilla tai tuoreilla marjoilla… ja nauti!
Resepti ja kuva: Paulig Group