Kasvisgratiini yrttipeston kera
Nam! Tämä kasvisgratiini on helppoa ja maukasta kasvisruokaa!
Ainekset
Kasvisgratiini
- 800 g tomaattia (keltaisia)
- 500 g kesäkurpitsaa
- 500 g parsakaalia
- 2 dl kermaa
- 50 g raastettua kovaa juustoa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 oksaa timjamia
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Basilikapesto
- 3,5 dl basilikaa
- 1/2 dl raastettua kovaa juustoa
- 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 valkosipulinkynsi
Valmistus
- Huuhtele kasvikset, siivuta tomaatit ja kesäkurpitsa. Irrota parsakaalin nuput.
- Lado kasvikset sektoreittain uunivuokaan. Sekoita kerma ja raastettu kova juusto keskenään. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, timjami ja mausteet kermaseokseen.
- Kaada gratiinikastike uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa n. 30 minuuttia.
- Valmista pesto. Laita yrtit varsineen sekoituskulhoon. Raasta joukkoon kova juusto.
- Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Lisää loput aineet joukkoon ja soseuta ainekset keskenään sauva- tai tehosekoittimella.
- Lisää paiston jälkeen kasvisgratiinin pinnalle pestoa ja kuumalla pannulla paahdettuja pinjansiemeniä.
Resepti ja kuva: Vihreä keiju