Kiireisen leipurin pelastus! Vegaaninen ja gluteeniton banaanitäytekakku

Mehevä banaanitäytekakku sopii kiireiselle leipurille, sillä tämä gluteeniton ja vegaaninen kakku valmistuu käden käänteessä! Voit valmistaa ohjeella myös matalan piiraan käyttämällä piirakkavuokaa.

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 50 g maidotonta margariinia sulatettuna
  • 1 pieni banaani soseutettuna
  • 1 dl vettä

Kostutukseen:

  • 2 dl vettä + 1 rkl tomusokeria

Täyte/kuorrute:

  • 1 banaani
  • 200 g maidotonta margariinia huoneenlämpöisenä
  • 1,5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (150g) ILO Kauralevitettä

Valmistus

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele 2 kpl halk. 12 cm vuokaa (tai 1 iso piirakkavuoka) margariinilla tai käytä vuokasprayta.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaani esimerkiksi haarukalla. Lisää banaani, sula margariini sekä vesi jauhoseokseen ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kaada taikina vuokiin ja paista keskitasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä esim. ritilän päällä.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sokerien kanssa vaahdoksi. Sekoita joukkoon kauralevite. Kostuta toinen pohjista ja pursota/levitä kerros täytettä pohjan päälle.
  4. Viipaloi banaani ja asettele viipaleet täytteen päälle. Nosta toinen pohja paikalleen ja kostuta sekin. Pursota/levitä loppu täyte kakun päälle. Koristele vaikkapa vegaanisilla banaanikaramelleilla.

Resepti ja kuva: ILO