Kreikkalainen kalakeitto

Vaihtelua kalakeittoon! Tässä kreikkalaistyylisessä keitossa yhdistyvät kotimainen kala ja Välimeren raikkaat maut – mitä mainioin gluteeniton resepti!

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 keltasipuli
  • 2 varsisellerin vartta
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk luumutomaattia (kuorittuna säilykkeenä)
  • 8 kiinteämaltoista perunaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 l lämmintä kasvislientä tai kalalientä
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 300 g kirjolohta (nahatonta ja ruodotonta fileetä)
  • 300 g siikaa (nahatonta ja ruodotonta fileetä)
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • kourallinen lehtipersiljaa (tai tuoretta tilliä)

Valmistus

  1. Leikkaa kala isoiksi kuutioiksi. Kuutioi myös kuorittu sipuli. Siivuta pesty varsiselleri, hienonna valkosipuli ja leikkaa pestyt perunat suupaloiksi. Perunoihin voi halutessa jättää kuoret.
  2. Aloita keiton valmistus lämmittämällä tilkka oliiviöljyä kattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää sitten varsisellerit ja kuullota muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää keittopohjaan kuoritut luumutomaatit ja murskaa tomaatteja hieman. Lisää sitten perunat ja laakerinlehdet sekä lämmin liemi.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää. Viimeiseksi keittoon lisätään kuutioitu kala.
  5. Lämmitä keitto kiehumispisteeseen mutta älä enää keitä, jotta kala ei kypsyisi liikaa! Nosta kattila liedeltä.
  6. Muista, että kala jatkaa kypsymistään kuumassa liemessä. Tarkista suolaisuus ja mausta sitruunan mehulla.
  7. Koristele keitto hienonnetulla lehtipersiljalla ja oliiviöljyllä. Keiton lisukkeeksi sopii myös nokare kreikkalaista jogurttia.
  8. Tarjoile lämmin keitto gluteenittoman leivän kera!

Resepti ja kuva: Pro Kala ry

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.