Parhaat gluteenittomat meksikolaisherkut

Meksikolainen ruokakulttuuri ihastuttaa ympäri maailmaa: raikkaat maut, mausteisuus ja reseptien vaivattomuus ovat tehneet meksikolaisruoista suosittuja arkiruokia Suomessakin. Olisiko aika järjestää illanistujaiset Meksiko-teemalla? Kokosimme parhaat gluteenittomat texmex-reseptit yhteen. Mitkä ovat sinun suosikkisi?

 

Gluteenittomat tortillat kanatäytteelläGluteenittomat tortillat kanatäytteellä
Maukkaat tortillat syntyvät helposti ja ne sopivat arkeen tai juhlaan. Parasta tortilloissa on myös se, että jokainen syöjä voi koota oman annoksensa oman makunsa mukaan. Kaupoista löytyy nykyään onneksi useita eri valmistortillavaihtoehtoja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Katso tortilloiden resepti täältä!

 

Valmis taco-kakku

Gluteeniton tacokakku
Uusi tapa syödä tacoja! Kokoa päivällispöytään tai meksikolaishenkisiin juhliin näyttävä gluteeniton tacokakku. Reseptiä on myös superhelppo tuunata vaikka vegaaniseksi.

Katso tacokakun resepti täältä!

 

Texmex-pizza jauhelihalla ja avokadolla pöydälläKaksikerroksinen texmex-pizza jauhelihalla ja avokadolla
Joskus ihminen tarvitsee jotain erityisen hyvää herkkua – silloin apuun rientää kaksikerroksinen texmex-pizza! Herkkupizza syntyy helposti ja pohjina toimivat gluteenittomat maissitortillaletut. Nam!

Katso kaksikerroksisen texmex-pizzan resepti täältä!

 

Kana-quesadillat pöydällä

Quesadillat kanatäytteellä
Mm… Mausteiset ja ihanat quesadillat vievät mielen mielen Meksikon lämpimille maille. Fetajuusto, juustoinen dippi ja vihreät jalopenot tanssivat suussa rytmikkäitä latinorytmejä. Nam!

Katso quesadillojen resepti täältä!

 

Meksikolainen lihapannu

Meksikolainen lihapata ja gluteenittomat nachot
Tämä herkku lämpiää uunissa tai mikrossa ja valmistuu alle puolessa tunnissa. Meksikolainen lihapata on täydellistä tarjoiltavaa esimerkiksi illanistujaisiin. Lihapadan tulisuusastetta voi säädellä oman maun mukaan, ja padasta voi taikoa myös kasvisruokailijalle sopivan vaihtamalla lihan härkikseen.

Katso lihapadan resepti täältä! 

 

Texmex-pizza kanalla ja mozzarellalla lautasellaGluteeniton texmex-pizza
Mehevä kana, raikkaat kasvikset, ihanat mausteet ja pehmeä mozzarella! Gluteeniton texmex-pizza syntyy vaivatta maissitortillapohjien avulla. Täydellistä ruokaa arkeen tai viikonloppuun!

Katso texmex-pizzan resepti täältä!

 

 

Salaattitacot pöydällä

Salaattitacot guacamolella ja salsalla
Onkohan mitään niin hyvää kuin itsetehty guacamole ja salsa yhdistettynä rapeaan jauhelihaan? Tässä herkussa täytteet laitetaan salaatinlehtien sisään.

Kokeile ja ylläty: tällä reseptillä saat helposti hyvää.

Katso salaattitacojen resepti täältä!

 

Kuvat: Pixabay, Platiumproperties1/Old El Paso/Paulig Group/Santa Maria, Tiskivuoren emäntä/ Santa Maria, Esmeraldas/Apetit Ruoka Oy/Santa Maria, Focus on Fashion & Cosmopolitan-salaatti, Mari Moilanen