Kurpitsakeitto suolamanteleilla

Pehmeä ja mausteinen kurpitsakeitto on mitä mainioin gluteeniton arkiruoka. Keiton kyljessä maistuvat rouskuvat suolamantelit, jotka tuovat keittoon mukavaa rakennetta.

Ainekset

Neljä annosta
Suolamantelit:

  • 100 g luomumanteleita
  • 1 dl kiehuvaa vettä
  • ½ rkl merisuolaa

Keitto:

  • 600 g kurpitsalohkoja kuorittuna
  • 1 punainen chili hienonnneuttuna
  • 1 rkl luomuoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 tl murskattua luomu juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua luomuinkivääriä
  • 1 tl jauhettua luomukurkumaa
  • 1-2 rkl sitruunabalsamicoa
  • 1 l kasvislientä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus

Suolamantelit:

  1. Peitä mantelit kiehuvalla vedellä ja sekoita joukkoon merisuola. Anna manteleiden seistä vedessä noin 15 min.
  2. Kaada vesi pois ja levitä mantelit pellille leivinpaperin päälle. Lämmitä uuni 150 asteeseen ja paahda manteleita noin 10 min tai kunnes kuivia ja paahtuneita. Kääntele manteleita paahdon aikana muutamaan otteeseen. Nosta jäähtymään siksi aikaa kun valmistat keiton.

Keitto:

  1. Kuumenna kattilassa öljy ja paahda siinä mausteita, valkosipulia ja chiliä muutaman minuutin ajan.
  2. Lisää joukkoon kurpitsakuutiot ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia tai kunnes kurpitsakuutiot ovat pehmenneet.
  3. Soseuta keitto lopuksi silkin sileäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Tarjoile valmis keitto suolamanteleiden kanssa.

Resepti: Urtekram