Herkullinen riisivanukas

Riisivanukas on klassikkojälkiruoka, joka on helppo maustaa omaan makuun sopivaksi hedelmillä, marjoilla tai mehukeitolla.

Ainekset

  • 1 ½ dl riisiä
  • 1 l maitoa
  • ½ vaniljatanko
  • 3 rkl hienoa sokeria
  • 4 liivatelehteä
  • 2 rkl lämmintä vettä
  • 3 dl kermaa

Valmistus

  1. Huuhdo riisit ensin kylmässä ja sitten kuumassa vedessä. Lisää riisit ja vaniljatanko kiehuvaan maitoon, keitä kunnes riisit ovat pehmeitä ja puuro sakeaa. Anna puuron jäähtyä ja mausta sitten sokerilla.
  2. Huuhdo liivatelehdet ja leikkaa ne palasiksi. Sulata tilkkaan lämmintä vettä ja sekoita sitten puuroon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita puuron joukkoon.
  3. Kaada seos joko jälkiruokamaljaan tai kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan. Jäähdytä kylmässä paikassa 3-4 tuntia. Kaada sen jälkeen vanukas vuoasta ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Tarjoile mehun tai mehukeiton kanssa.

Juhlavan jälkiruoan saat, kun rakennat riisivanukkaasta valmiiksi koristellut annokset laseihin tai kulhoihin

Reseptin lähde: Lottamuseo