Herkullinen riisivanukas
Riisivanukas on klassikkojälkiruoka, joka on helppo maustaa omaan makuun sopivaksi hedelmillä, marjoilla tai mehukeitolla.
Ainekset
- 1 ½ dl riisiä
- 1 l maitoa
- ½ vaniljatanko
- 3 rkl hienoa sokeria
- 4 liivatelehteä
- 2 rkl lämmintä vettä
- 3 dl kermaa
Valmistus
- Huuhdo riisit ensin kylmässä ja sitten kuumassa vedessä. Lisää riisit ja vaniljatanko kiehuvaan maitoon, keitä kunnes riisit ovat pehmeitä ja puuro sakeaa. Anna puuron jäähtyä ja mausta sitten sokerilla.
- Huuhdo liivatelehdet ja leikkaa ne palasiksi. Sulata tilkkaan lämmintä vettä ja sekoita sitten puuroon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita puuron joukkoon.
- Kaada seos joko jälkiruokamaljaan tai kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan. Jäähdytä kylmässä paikassa 3-4 tuntia. Kaada sen jälkeen vanukas vuoasta ja koristele marjoilla tai hedelmillä. Tarjoile mehun tai mehukeiton kanssa.
Juhlavan jälkiruoan saat, kun rakennat riisivanukkaasta valmiiksi koristellut annokset laseihin tai kulhoihin
Reseptin lähde: Lottamuseo