Kylmäsavulohileivät à la Alex Nurmi

Omaksi herkuksi tai vieraspöytään! Kylmäsavulohivoileivät Alex Nurmen reseptillä syntyvät helposti gluteenittomina.

Ainekset

8 voileipää

  • 8 siivua gluteenitonta tummaa leipää
  • 1 pkt (180 g) Laitilan Proegg-valkuaista
  • 200 g kylmäsavulohiviipaletta
  • 1 dl majoneesia
  • 1-2 tl Dijon-sinappia
  • tuoretta tilliä
  • yrttisekoitusta

Valmistus

  1. Sekoita pienessä kulhossa sinappi sekä majoneesi keskenään ja voitele leipäsiivut seoksella. Leiväksi käy mikä vain gluteeniton tumma leipä, erityisen hyvin saaristolaisleipä.
  2. Viipaloi valkuainen (Proegg-valkuainen on valmiiksi kypsennettyä) ja nostele palat voidellulle leivälle.
  3. Asettele kalaviipaleet ilmavasti päälle ja koristele kauniisti.
  4. Nautiskele leivät hyvässä seurassa!

Resepti: Alex Nurmi / Munax Oy – Laitilan Kanatarha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.