Brasilialainen kalapata

Tässä Brasilian inspiroimassa gluteenittomassa kalaruoassa yhdistyvät herkullinen paprika, kookos ja chili. Ihanan mausteinen pata antaa potkua arkeen.

Ainekset

4 annosta/45 minuuttia

  • 500 g pakastekalaa, esim. seitiä tai kuhaa
  • 2 dl kalalientä (2 dl vettä 1/3 liemikuutio)
  • 1 lime
  • 2 sipulia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 keltainen paprika
  • oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • korianteria
  • 1 prk (à 2 dl) Arla Lempi curry & chili -ruokakermaa
  • riisiä tarjoiluun

Valmistus

  1. Ota pakastekala ajoissa sulamaan. Valmista kalaliemi mikrossa.
  2. Pese lime huolella, ja raasta puolikkaasta limestä kuori. Purista limen mehut. Kaada kuoret ja mehut pieneen kulhoon odottamaan.
  3. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pese paprika ja leikkaa suikaleiksi.
  4. Kuumenna oliiviöljy kasarissa. Paista sipulit ja paprikat öljyssä paahteisen ruskeiksi. Mausta suolalla.
  5. Lisää tölkkitomaatit, kookoskerma ja kalaliemi. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Riko lastalla tomaatit pienemmäksi.
  6. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta, kunnes kastike on keittynyt kasaan (n. 10 min).
  7. Lisää Arla Lempi curry & chili -ruokakerma ja limen mehu sekä kuoret. Anna kastikkeen kiehua vielä 10–15 minuuttia.
  8. Kuivaa sulanut kala talouspaperilla ja mausta ripauksella suolaa. Kuumenna oliiviöljy ja paista kalat kypsiksi.
  9. Nosta kalat padan päälle, lusikoi päälle kastiketta ja anna maustua kannen alla muutama minuutti. Tarjoa kalapata riisin kera.

Resepti: Arla
Kuva: Arla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.