Aasialainen liha-kasvispannu muurikalla

Tämä gluteeniton arkiruoka syntyy helposti vaikka mökillä muurikalla! Resepti on myös maidoton.

Ainekset

4 – 6 annosta

  • 400 – 500 g porsaan tai naudan ulkofileetä
  • 3 – 4 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • 3 – 4 varhaissipulia varsineen
  • 2 – 3 porkkanaa
  • 2 naurista
  • 500 g varhaiskaalia
  • 0,5 dl sokeriherneitä tai leikkopapuja
  • muutama pyöräytys mustapippurimyllystä
  • rypsiöljyä paistamiseen

Kastike

Valmistus

  1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Helpoiten se onnistuu, jos pidät lihan jonkun aikaa pakkasessa kohmettumassa.
  2. Viipaloi sienet ja sipulit. Silppua sipulinvarret ja laita eri kulhoon. Rapsuta porkkanat tarvittaessa ja kuori nauriit.
  3. Leikkaa porkkanat viistosti pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi nauriit. Suikaloi kaali. Leikkaa sokeriherneet tarvittaessa puoliksi. Jos käytät papuja, esikeitä niitä 5 minuuttia ja valuta ja leikkaa puoliksi.
  4. Sekoita kastikeaineet kulhoon tai kannuun.
  5. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihapalat nopeasti. Mausta pippurilla ja nosta sivuun odottamaan.
  6. Paista sieniä hetki yksikseen pannulla ja lisää sitten muut ainekset sipulin varsia lukuun ottamatta. Jos haluat, voit paistaa kasvikset omina ryhminään pannulla. Jos teet ruoan tavallisella paistinpannulla, kasvikset pitää paistaa parissa erässä.
  7. Lisää lihapalat pannulle ja valuta kastike aineksille. Keitä pari minuuttia. Ripottele pinnalle sipulinvarret ja tarjoa sellaisenaan. Maistuu myös gluteenittoman leivän tai perunan kanssa.

Vinkki! Käytä pannuun keväällä huhta- tai korvasieniä, myöhemmin kesällä kantarelleja, tatteja tai haperoita. Tai osta kaupasta esimerkiksi siitake- tai herkkusieniä.

Muista: korvasienet pitää esikäsitellä huolella, ennen kuin voit valmistaa niistä ruokaa. Keitä runsaassa vedessä kahteen kertaan, vähintään viisi minuuttia kerrallaan ja huuhtele välillä hyvin. Muista huolehtia myös tuuletuksesta keittämisen aikana.

Resepti ja kuva: Maa- ja kotitalousnaiset, Kati Laszka