Mainio perusresepti: helppo gluteeniton piirakkapohja

Tämä helppo gluteenittoman piirakkapohjan resepti sopii suolaisiin ja makeisiin piirakoihin.

Ainekset

  • 4 ruokalusikallista rasvaa, esim. rypsiöljyä
  • 2 1/4 dl gluteenitonta yleisjauhoa, joka sisältää ksantaania tai psylliumia. Voit myös vaihtoehtoisesti lisätä taikinaan 1 tl ksantaania
  • 1 suuri kananmuna sekoitettuna
  • ½ dl jääkylmää vettä

Valmistus

  1. Sekoita rasva ja jauhot huolellisesti esimerkiksi yleiskoneessa.
  2. Sekoita erillisessä kulhossa yhteen muna ja vesi.
  3. Sekoita muna-vesiseos yksi ruokalusikallinen kerrallaan jauhoseoksen joukkoon, kunnes seokset ovat sekoittuneet taikinaksi. Peitä takina kelmulla ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Kauli taikina gluteenittomien jauhojen päällä ja levitä se piirakkavuoan päälle huolellisesti.
  5. Täytä haluamillasi täytteillä ja paista.

Resepti: Gluten free and more

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.