Mainio perusresepti: helppo gluteeniton piirakkapohja
Tämä helppo gluteenittoman piirakkapohjan resepti sopii suolaisiin ja makeisiin piirakoihin.
Ainekset
- 4 ruokalusikallista rasvaa, esim. rypsiöljyä
- 2 1/4 dl gluteenitonta yleisjauhoa, joka sisältää ksantaania tai psylliumia. Voit myös vaihtoehtoisesti lisätä taikinaan 1 tl ksantaania
- 1 suuri kananmuna sekoitettuna
- ½ dl jääkylmää vettä
Valmistus
- Sekoita rasva ja jauhot huolellisesti esimerkiksi yleiskoneessa.
- Sekoita erillisessä kulhossa yhteen muna ja vesi.
- Sekoita muna-vesiseos yksi ruokalusikallinen kerrallaan jauhoseoksen joukkoon, kunnes seokset ovat sekoittuneet taikinaksi. Peitä takina kelmulla ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Kauli taikina gluteenittomien jauhojen päällä ja levitä se piirakkavuoan päälle huolellisesti.
- Täytä haluamillasi täytteillä ja paista.
Resepti: Gluten free and more
Katso täältä gluteenittoman mustikkapiirakan resepti!