Salaattitacot guacamolella ja salsalla

Kokeile vaihteeksi valmistaa tacot salaattipohjaan! Salaattitacot guacamolella ja salsalla ovat mukavan mausteista arkiruokaa.

Ainekset

  • cosmopolitan-salaatin lehtiä

Jauhelihakastike tacoille

  • 250 g jauhelihaa
  • ½ vihreä paprika
  • 2-3 kynttä valkosipulia
  • 1 tl chiliä
  • 1 tl paprikaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl oreganoa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Tuoresalsa

  • 3 kypsää tomaattia
  • 3 kevätsipulin vartta
  • ½ limen mehu
  • Tuoretta chiliä tai jalapenoa maun mukaan
  • Muutama oksa tuoretta korianteria
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria

Guacamole

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 kypsä tomaatti
  • 2 rkl pilkottua sipulia (kevätsipulin valkoiset osat)
  • ½ limen mehu
  • Muutama oksa tuoretta korianteria
  • Suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Pilko paprika ja hienonna valkosipuli. Paista jauheliha ja lisää sekaan pilkottu paprika, valkosipuli sekä mausteet. Lisää hieman vettä ja anna hautua 30 minuutista tuntiin kärsivällisyytesi mukaan. Lisää ajoittain vettä, mikäli haudutat jauheliha-mausteseosta pidempään.
  2. Valmista salsa: pilko tarjoilukulhoon tomaatit, kevätsipuli ja chili. Purista sekaan limemehu sekä lisää sekaan tuoretta korianteria maun mukaan, muutamasta oksasta ½ ruukkuun.
  3. Valmista guacamole: pilko kypsät avokadot ja tomaatti sekä kevätsipulin valkoiset osat. Noin 2 rkl kevätsipulia riittää hyvin. Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä, sauvasekoittimella tai perimeksikolaiseen tapaan morttelissa. Voit lisätä sekaan halutessasi myös tuoretta jalapenoa tai chiliä.
  4. Kokoa taco-annos salaatinlehteen: pohjalle jauhelihakastiketta, väliin guacamolea ja päälle tuoresalsaa. Koristele tuoreella chilillä ja korianterilla.

VINKKI! Voit halutessasi käyttää myös valmista guacamolea ja salsaa. Salaattitacojen kasvisversio syntyy vaihtamalla jauheliha soijarouheeseen.

Resepti: cosmopolitan-salaatti / Mari Moilanen