Mansikka-greippimarmeladi

Kirpeää ja makeaa, mikä ihana yhdistelmä! Tällä reseptillä syntyy herkullinen mansikka-greippimarmeladi.

Ainekset

Noin 5 dl

  • 1 iso luomugreippi tai -verigreippi
  • 300 g mansikoita
  • 500 g (6 dl) hillosokeria

Valmistus

  1. Raasta greipin keltainen kuoriosa tai kuori se perunankuorimaveitsellä ja suikaloi pieneksi. Poista valkoinen kuoriosa veitsellä. Pilko hedelmäliha. Pane keltaiset kuorisuikaleet ja hedelmäliha mehuineen kattilaan.
  2. Paloittele mansikat ja lisää kattilaan hillosokerin kanssa. Kuumenna ja anna kiehua kevyesti poreillen 10–15 minuuttia. Sekoita välillä.
  3. Kuori vaahto. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Resepti: Dansukker