Pähkinäiset salaatinlohkot
Makoisa, gluteeniton lisuke aterialle kuin aterialle! Pähkinäiset salaatinlohkot ovat helpot ja nopeat valmistaa.
Ainekset
- 1 kerä tiivistä amerikansalaattia
- 1–2 dl saksan- tai cashewpähkinöitä
- 1 dl lehtipersiljaa ja/tai minttua
- ¾ dl laadukasta oliivi- tai rypsiöljyä (tai sulatettua voita)
- ripaus mustapippuria myllystä
- 3 keitettyä kananmunaa
- lehtipersiljaa
Valmistus
- Paahda ja rouhi pähkinät. Hienonna yrtit. Lisää öljyyn tai voisulaan pähkinärouhe ja mausteet. Kuori ja lohko kananmunat.
- Leikkaa salaatti lohkoiksi niin, että ne pysyvät kannastaan kiinni. Jos lohko meinaa hajota, kiinnitä se cocktailtikuilla.
- Kuumenna salaattilohkot kevyesti öljytyssä parilassa, paistinpannussa tai kypsennä höyryssä.
- Tarjoa salaattilohkot heti niin, että valelet päälle pähkinä-mausteseosta ja lisäät annoksiin kananmunanlohkoja ja lehtipersiljaa.
Resepti: MTK
Kuva: Laura Riihelä