Pähkinäiset salaatinlohkot

Makoisa, gluteeniton lisuke aterialle kuin aterialle! Pähkinäiset salaatinlohkot ovat helpot ja nopeat valmistaa.

Ainekset

  • 1 kerä tiivistä amerikansalaattia
  • 1–2 dl saksan- tai cashewpähkinöitä
  • 1 dl lehtipersiljaa ja/tai minttua
  • ¾ dl laadukasta oliivi- tai rypsiöljyä (tai sulatettua voita)
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • 3 keitettyä kananmunaa
  • lehtipersiljaa

Valmistus

  1. Paahda ja rouhi pähkinät. Hienonna yrtit. Lisää öljyyn tai voisulaan pähkinärouhe ja mausteet. Kuori ja lohko kananmunat.
  2. Leikkaa salaatti lohkoiksi niin, että ne pysyvät kannastaan kiinni. Jos lohko meinaa hajota, kiinnitä se cocktailtikuilla.
  3. Kuumenna salaattilohkot kevyesti öljytyssä parilassa, paistinpannussa tai kypsennä höyryssä.
  4. Tarjoa salaattilohkot heti niin, että valelet päälle pähkinä-mausteseosta ja lisäät annoksiin kananmunanlohkoja ja lehtipersiljaa.

Resepti: MTK
Kuva: Laura Riihelä