Uutuus: Apetitin gluteeniton Järvikalapuikko

Apetit on tuonut kauppoihin mielenkiintoisen gluteenittoman uutuuden: järvikalapuikot. Kalapuikkojen pääraaka-aineena on kotimainen särki.

Kotimaista kalaa uudella tavalla

Järvikalapuikko tuo pakastealtaisiin uuden tavan nauttia kotimaista järvikalaa. Uutuuden kruunaa rapea ja gluteeniton paneeraus.

– Kalapuikot ovat perinteisesti erityisesti lasten suosiossa. Järvikalapuikko onkin mutkaton tapa tarjota lapsille herkullisia ja helppoja ruokia sekä tietysti enemmän kalaa”, Apetitin tuoteryhmäpäällikkö Hanna Pere kertoo.

Järvikalapuikon raaka-aineena käytetään kotimaista hoitokalastettua särkeä. Lisäksi puikot on höystetty laktoosittomalla kermalla ja juustolla.

– Järvikalapuikkojen rapea pinta saadaan kikhernepaneerauksella. Kermalla ja juustolla tuodaan mehukkuutta sekä korostetaan särjen mainiota makua – kalaa ei ole unohdettu sivuosaan”, Pere sanoo.

Järvikalapuikot ovat gluteenittomia, laktoosittomia ja runsasproteiinisia

Järvikalapuikot ovat tuorein lisäys Apetitin järvikalatuotteistoon. Järvikalatuotteissa on lähdetty liikkeelle halusta käyttää maukasta kotimaista järvikalaa, joka voisi muuten jäädä hyödyntämättä.

Uutuustuote Järvikalapuikko sisältää kotimaista särkeä, Apetit Järvikalapihvit kotimaista hoitokalastettua särkeä ja pikkuahventa.

– Järvikalapuikkojen raaka-aineena käytetään vain kotimaista särkeä, joka on vähärasvainen ja proteiinirikas kala. Haluamme nostaa entisestään kotimaisen järvikalan käyttöä. Kuluttajalle järvikalatuotteet tarjoavat maistuvan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon ruokapöytään”, Pere kertoo.

Tuotetiedot

  • Ainesosat: suomalainen särki (Rutilus rutilus) 55 %, pyydetty nuotalla tai rysällä, rypsiöljy, suomalainen laktoositon kuohukerma, suomalainen peruna, gluteeniton paneeraus (riisijauho, kikhernejauho, maissitärkkelys, suola, dekstroosi, muunnettu maissitärkkelys), suomalainen Emmentaljuusto, suomalainen perunahiutale, munanvalkuaisjauhe, hernekuitu, sitruunamehutiiviste, jodioitu suola, mustapippuri.
  • kotimaisuusaste 83 %
  • laktoositon, gluteeniton, runsasproteiininen

Lähde ja kuva: Apetit