Rapeat bataattiranskalaiset hummuksella

Rapeat bataattiranskalaiset syntyvät helposti myös kotiuunissa. Dippaa ranskalaiset täyteläiseen hummukseen ja nauti!

Ainekset

  • 2 -3 bataattia
  • loraus öljyä
  • suolaa myllystä
  • 1 tl (savu)paprikajauhetta
  • 3 tl sipulijauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • hummusta, esim. ILO

Valmistus

  1. Pese bataatit huolellisesti harjalla. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa bataatit mahdollisimman tasakokoisiksi suikaleiksi, jotta ne kypsyisivät samanaikaisesti.
  2. Sekoita mausteet ja maissitärkkelys kulhossa sekaisin ja lisää bataattiranskalaiset. Lisää öljy. Sekoita niin, että mausteet tarttuvat ranskisten pintaan. Kaada ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle mahdollisimman irti toisistaan.
  3. Paista tarpeeksi kuumassa uunissa; 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kääntele ranskalaisia paistamisen puolivälissä. Tarkkaile kypsymistä, uuneissa on eroja!
  4. Tarjoa bataattiranskalaiset heti, että ne eivät ehdi pehmentyä.

Resepti ja kuva: ILO