Perusresepti kesän marjoille: ihana hillo vähemmällä sokerilla

Tässä helppo kotihilloresepti, jolla saat makoisaa marjahilloa myös vähemmällä sokerimäärällä. Tämä resepti sisältää noin 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin normaalisti.

Ainekset

n. 1 litra

  • 1 kg marjoja maun mukaan
  • 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

Valmistus

  1. Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita kokonaisia marjoja, lisää 2–3 rkl vettä.
  2. Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 10–15 minuuttia.
  3. Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa. Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kk.

Resepti: Suomen Sokeri