Perusresepti kesän marjoille: ihana hillo vähemmällä sokerilla
Tässä helppo kotihilloresepti, jolla saat makoisaa marjahilloa myös vähemmällä sokerimäärällä. Tämä resepti sisältää noin 30 prosenttia vähemmän sokeria kuin normaalisti.
Ainekset
n. 1 litra
- 1 kg marjoja maun mukaan
- 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria
Valmistus
- Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita kokonaisia marjoja, lisää 2–3 rkl vettä.
- Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 10–15 minuuttia.
- Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa. Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kk.
Resepti: Suomen Sokeri