Fazer ostaa Vuohelan Herkun – nousee gluteenittomien markkinajohtajaksi

Fazer ostaa Vuohelan Herkun leipomo- ja myllyliiketoiminnot.

Fazer nousee gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtajaksi

Fazer-konserni jatkaa investoitejaan ostamalla Vuohelan Herkun leipomo- ja myllyliiketoiminnot. Vuohelan Herkku on yksi gluteenittomien leipomotuotteiden edelläkävijöistä Suomessa ja yrityksellä on uusi gluteeniton leipomo Lahdessa. Kaupan myötä Fazerista tulee gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtaja Suomessa.

Fazer kertoo tavoittelevansa kasvua panostamalla houkutteleviin makuelämyksiin ja merkityksellisiin brändikokemuksiin kasvavissa tuotekategorioissa. Fazer investoi gluteenittomien tuotteiden valmistukseen, koska markkinan ennustetaan kasvavan merkittävästi tulevina vuosina. Gluteenittomaan tuotevalikoimaan laajentuminen on osa Fazerin kuluttajalähtöistä strategiaa.

– Vuohelan Herkun hankinta vahvistaa Fazerin asemaa Suomen johtavana leipomona. Kaupan myötä Fazerista tulee myös gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtaja Suomessa. Tulemme uudistamaan Vuohelan Herkun tuoteportfoliota ja tuomaan sen osaksi Fazerin gluteenittomien tuotteiden valikoimaa. Vuohelan Herkun hankinta sopii luontevasti osaksi strategiamme toteutusta, ja meistä tulee erittäin vahva tekijä kasvavilla gluteenittomilla markkinoilla, kun hyödynnämme vahvaa Fazerin brändiä ja yhdistämme Fazerin ja Vuohelan Herkun osaamisen, sanoo Christoph Vitzthum, Fazer-konsernin toimitusjohtaja.

Vuohelan Herkku on gluteenittomien tuotteiden edelläkävijä

Vuohelan Herkku on perheomisteinen yritys ja innovatiivinen toimija, joka on erikoistunut kehittämään ja valmistamaan ainoastaan gluteenittomia tuotteita. Yrityksellä on vahvaan tietotaitoon perustuva gluteenittoman leivonnan osaaminen. Koko tuotanto on gluteenitonta, ja lisäaineiden ja allergeenien käyttö on minimoitu.

Vuohelan Herkulla on vuonna 2018 valmistunut, nykyaikainen gluteeniton leipomo Lahdessa. Maantieteellinen sijainti lähellä Fazerin Lahden leipomoa mahdollistaa tuotteiden viemisen markkinoille tehokkaasti ja luotettavasti osana Fazerin maanlaajuista jakeluverkostoa.

– Olen todella iloinen, että elämäntyöni gluteenittomien tuotteiden kehittäjänä saa jatkoa toisessa suomalaisessa perheyhtiössä. Kaupan myötä Vuohelan Herkun liiketoiminta kehittyy ja kasvaa, ja suomalaiset saavat entistä enemmän laadukkaita gluteenittomia tuotteita ruokapöytiinsä. Erityisen tärkeäksi koen yhteisen arvomaailmamme Fazerin kanssa. Tuotteiden korkealuokkaisuus, laatu ja kotimaisuus ovat molemmille ensiarvoisen tärkeitä, sanoo Vuohelan Herkku Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Pirkko Hämäläinen.

Gluteenittomien ja vatsaystävällisten tuotteiden kysyntä kasvaa

Gluteenittomat tuotteet edustavat noin 3 % koko Suomen leipomomarkkinasta. Markkinan ennustetaan kasvavan merkittävästi tulevina vuosina. Keliakiaa sairastaa noin 2 % väestöstämme ja ainakin yksi kymmenestä suomalaisesta kärsii ärtyvän suolen oireyhtymästä. Keliaakikoiden lisäksi useat herkkävatsaiset kokevat gluteenittoman ruokavalion sopivan heille ja tuovan helpotusta vatsan oireisiin.

Vuohelan Herkku Oy lyhyesti

 • Perustettu vuonna 2003, osakeyhtiöksi vuonna 2011
 • Yksi gluteenittomien tuotteiden edelläkävijöistä Suomessa
 • Kaikki yrityksen tuotteet ovat gluteenittomia
 • Suurin tuoteryhmä on tuoreet leipomotuotteet, joiden lisäksi valmistetaan pakastetuotteita ja jauhoseoksia
 • Liikevaihto 8,6 milj. euroa (v. 2018)
 • Työllistää noin 80 henkilöä
 • Uusi, nykyaikainen gluteeniton leipomo Lahdessa sekä mylly Joutsassa

Lähde ja kuva: Fazer Group

3 thoughts on “Fazer ostaa Vuohelan Herkun – nousee gluteenittomien markkinajohtajaksi

 • 11.10.2020 klo 23:16
  Permalink

  Olen ostanut joskus valmiin kuiva kakku jauho seoksen, johon on tarvinnut lisätä vain kananmunaa ja juoksevaa rasvaa, mutta enää en löydä sitä kaupan hyllystä minkään valmistajan tekemänä.
  Harmi

  • 26.11.2020 klo 21:47
   Permalink

   Mielestäni olen kaupoissa nähnyt. Ainakin Citymarketissa on hyvät gluteeniton-valikoimat, siellä varmaan on. Ja kauppiaillehan voi aina esittää toiveita

 • 28.12.2020 klo 13:23
  Permalink

  Gluteenittomat leivät ovat kadonneet kauppojen hyllyiltä koronan aikana lähes täysin ainakin Jyväskylässä. Mistä voisin tilata gluteenittomat leivät?
  Leivotutin ennen joulua paikallisella yrittäjällä. Yhden hengen taloudessa ei oikein itse viitsi.

Kommentit on suljettu.