Sitruunaista uunilohta tamari-kermakastikkeessa

Tuore lohi muuttuu suussasulavaksi uunissa sitruunan ja maukkaan tamari-kermakastikkeen kanssa. Uunilohi on täydellistä arkiruokaa!

Ainekset

Neljä annosta

  • 4 annoskokoista lohifilettä
  • 1 luomusitruuna
  • 1 rkl sitruunapippuria
  • 1 suippokaali
  • 2 kevätsipulia
  • ½ punainen paprika
  • 4 rkl tamari-soijakastiketta
  • 1 prk ruokakermaa
  • merisuolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 200-asteeseen (tasalämpö). Hienonna ja huuhtele suippokaali, hienonna kevätsipulit ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi.
  2. Levitä suippokaali ja kevätsipuli uunivuoan pohjalle, aseta lohifileet päälle ja laita jokaisen lohifileen pinnalle kaksi sitruunaviipaletta.
  3. Ripottele päälle sitruunapippuria ja suolaa. Kaada vuokaan lopuksi tamari ja kerma. Paista n. 15–20 minuuttia. Tarjoile heti. Tarjoa esimerkiksi gluteenittoman leivän, salaatin tai perunan kanssa.

Resepti ja kuva: Urtekram

Lue myös: Lohta A- vai D-fileenä? Mitä kirjaimet tarkoittavat lohta ostettaessa?