Sitruunaista uunilohta tamari-kermakastikkeessa
Tuore lohi muuttuu suussasulavaksi uunissa sitruunan ja maukkaan tamari-kermakastikkeen kanssa. Uunilohi on täydellistä arkiruokaa!
Ainekset
Neljä annosta
- 4 annoskokoista lohifilettä
- 1 luomusitruuna
- 1 rkl sitruunapippuria
- 1 suippokaali
- 2 kevätsipulia
- ½ punainen paprika
- 4 rkl tamari-soijakastiketta
- 1 prk ruokakermaa
- merisuolaa ja pippuria
Valmistus
- Kuumenna uuni 200-asteeseen (tasalämpö). Hienonna ja huuhtele suippokaali, hienonna kevätsipulit ja leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä suippokaali ja kevätsipuli uunivuoan pohjalle, aseta lohifileet päälle ja laita jokaisen lohifileen pinnalle kaksi sitruunaviipaletta.
- Ripottele päälle sitruunapippuria ja suolaa. Kaada vuokaan lopuksi tamari ja kerma. Paista n. 15–20 minuuttia. Tarjoile heti. Tarjoa esimerkiksi gluteenittoman leivän, salaatin tai perunan kanssa.
Resepti ja kuva: Urtekram
Lue myös: Lohta A- vai D-fileenä? Mitä kirjaimet tarkoittavat lohta ostettaessa?