Suklaa-pähkinäcookiet

Suklaa-pähkinäcookiet ovat herkullisia ja valmistuvat helposti. Tällä ihanalla keksireseptillä hurmaat vieraasi!

10 isoa tai 16 pientä cookieta

Ainekset

  • 3 kananmunan valkuaista
  • 225 g kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 175 g hasselpähkinä- tai mantelijauhoa (joko valmista jauhoa tai itse kokonaisista pähkinöistä/manteleista jauhettua jauhetta)
  • Gojimarja-raakasuklaalevy

Valmistus

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Jos sokeri on rakenteeltaan karkeaa, jauha se tehosekoittimella tai sauvasekoittajalla hienommaksi. Kääntele sokeri ja pähkinä-/mantelijauhe valkuaisten joukkoon.
  2. Muotoile leivinpaperilla päällystetylle pellille lusikalla pitkulaisia keksejä. Jätä reilut välit, sillä taikina leviää paiston aikana. Paista 175-180 –asteisessa uunissa 20-30 minuuttia keksien koosta riippuen. Cookieiden pitäisi paistua reunoilta rapeiksi, mutta jäädä keskeltä sitkeiksi. Ota uunista ja jäähdytä.
  3. Paloittele suklaa kulhoon, jonka nostat kuumaa vettä sisältävän kattilan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta sulanutta suklaata pikkulusikan avulla raidoiksi jäähtyneiden keksien päälle. Anna suklaan jähmettyä viileässä. Säilytä suklaa-pähkinäcookiet kannellisessa purkissa.

Resepti: CocoVi Import Oy