Leivän päälle tai kastikkeeksi: Henri Alénin ruskistettu ja vaahdotettu voi

Nosta ruoan tasoa helposti! Ruskistettu voi toimii erinomaisesti kastikkeena esimerkiksi perunoiden, kalan ja vihannesten kanssa ja parhaimmillaan se on vaahdotettuna leivän päällä. Kokeile vaikka heti tänään tätä Henri Alénin yksinkertaista ohjetta!

Ainekset

  • 500 g normaalisuolaista voita
  • 0,5 tl hienoa suolaa

Valmistus

  1. Kuutioi voi peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Laita puolet syvään kulhoon ja anna pehmetä huoneenlämmössä.
  2. Ruskista toinen puoli voista pannulla kokoajan puulastalla sekoittaen. Kun voi alkaa tuoksua pähkinäiseltä ja kuohahtaa kunnolla, kaada se heti lämpöä kestävään astiaan.
  3. Anna ruskistetun voin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Sekoita molemmat voit keskenään.
    Mausta suolalla ja vispaa sähkövatkaimella kuohkeaksi levitteeksi.

Resepti ja kuva: Arla Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.