Herkullinen kipparin kalakeitto

Nopea, gluteeniton ja herkullinen arkiruoka on tässä! Kun kaipaat perinteisen kalakeiton maukasta makua, kokeile tätä reseptiä.

Ainekset

  • 3 dl vettä
  • ½ sipuli
  • muutama maustepippuri
  • laakerinlehti
  • 1 porkkana
  • 5-6 perunaa
  • 150 g silakkafileitä
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 rkl maissi- tai perunajauhoja
  • ½ dl pakasteherneitä
  • 5 cm pätkä purjoa
  • tuoretta tilliä
  • 1 rkl margariinia
  • 1 gluteeniton kalaliemikuutio
  • (suolaa)

Valmistus

  1. Kuutioi sipuli, porkkana ja perunat ja kaada ne kiehuvaan veteen. Lisää maustepippurit ja laakerinlehti. Keitä muutama minuutti.
  2. Lisää paloitellut silakkafileet ja maitoon sekoitettu maissi- tai perunajauho. Anna hautua hetki.
  3. Lisää herneet, purjo ja margariini ja anna vielä hautua muutaman minuutin ajan.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää tarjolle vietäessä tillisilppu.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry