Valkosipulietanat Frans & Camillen tapaan

Oletko koskaan valmistanut etanoita itse? Se ei ole niin vaikeaa kuin luulet! Klassinen etana-annos syntyy helposti oululaisen Frans & Camille -ravintolan keittiömestarin Mika Jokisen ohjeella. Kulinaristisen elämyksen lisäksi etanat ovat myös arjen terveyspommi – vähärasvaisia ja proteiinirikkaita, magnesiumia ja kalsiumia sisältäviä herkkupaloja.

Neljä annosta

Ainekset

  • 24 etanaa
  • 150 g suolaista voita
  • ½ dl valkosipulimurskaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 100 g Roquefort-juustoa

Valmistus

  1. Tee etanat etanapannuihin tai pieniin annosvuokiin. Valuta etanat lävikössä ja lado pannuihin.
  2. Sekoita voihin kaikki mausteet.
  3. Nosta teelusikalla nokare voita jokaisen etanan päälle. Murenna lopuksi päälle roquefortjuusto.
  4. Paista uunissa 250 asteessa n. 10 min.
  5. Tarjoa sitruunalohkojen ja vaalean leivän kanssa.

Resepti ja kuva: SOK
Nauti etanoista ravintolassa: Frans & les Femmes