Gluteeniton papu-kurpitsakulho
Tattaria, kurpitsaa ja kotikaljassa haudutettuja papuja – tämä ihanan tuhti kulhoruoka täyttää vatsan ja sopii myös maidottomaan ja vegaaniseen ruokavalioon.
Ainekset
Kahdelle
Kurpitsat
- ½ pieni myskikurpitsa
- öljyä
- suolaa
- pippuria
Kotikaljapavut
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 vartta selleriä
- 1 sipuli
- 1 prk mustapapuja
- 2 tomaattia
- 2 dl Tuoppi-kotikaljaa
- sokeria
- suolaa
- pippuria
Kulhon pohjalle
- 400 g kypsennettyjä tattarisuurimoita
Lisäkkeet
- 2 rkl kurpitsan siemeniä
- 80 g lehtikaalia
- 2 valkosipulinkynttä
- öljyä
- suolaa
- pippuria
Valmistus
- Kurpitsat: Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Paista öljytyt ja suolalla sekä pippurilla maustetut myskikurpitsapalat 225-asteisessa uunissa 20 min.
- Pavut: Kuullota hienonnettu valkosipuli, kuutioitu selleri ja sipuli. Lisää mustapavut, tomaatit, kotikalja ja mausteet ja keitä 20 min.
- Tattari: Kypsennä tattarisuurimot pakkauksen ohjeen mukaan.
- Lisäkkeet: Paahda kurpitsansiemenet pannulla. Paista lehtikaali hienonnetun valkosipulin kanssa öljytyssä pannussa 2-3 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lopuksi: Kokoa kaikki ainesosat kulhoon. Pohjalle tulevat tattarisuurimot, päälle myskikurpitsaa, lopuksi lehtikaalia ja kotikaljapapuja. Asettele koristeeksi paahdettuja kurpitsansiemeniä haluamasi määrä ja loput siemenistä voit laittaa tarjolle erikseen.
VINKKI! Voit korvata tattarisuurimot esimerkiksi perunalla tai riisillä.
Reseptin lähde: Kymppi-Maukkaat
Kuva: Kymppi-Maukkaat