Halloumi-salsarullat

Gluteenitonta kasvisruokaa helposti: tällä ohjeella syntyvät maukkaat halloumi-salsarullat.

Ainekset

4 rullaa

  • Kahdeksan lehteä cosmopolitan-salaattia
  • 200 g halloumia

Salsa

  • 1/3 kurkku
  • 1/2 makea sipuli
  • 1 -2 tomaattia
  • 1 avokado
  • 1/2 mango
  • n. 1/2 ruukku korianteria

Kastike

  • 1 limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl vaahterasiirappia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  1. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja grillaa viipaleisiin raidat grillissä tai parilapannulla. Viipaloi grillatut palat 4-5 osaan.
  2. Valmista kastike sekoittamalla kastikeainekset sekaisin kulhossa.
  3. Huuhtele vihannekset. Pilko kurkku, avokado, mango ja sipuli kuutioiksi. Kuutioi tomaatti, poista siemenet. Silppua korianteri. Sekoita ainekset kevyesti keskenään ja lisää joukkoon kastike sekä grillatun halloumin palat.
  4. Aseta kaksi salaatinlehteä tyviosat vastakkain niin, että muodostuu kulho. Kiedo rulla voipaperiin ja täytä halloumi-salsalla.

Vinkki: rullat voi valmistaa ja täyttää valmiiksi edellisenä iltana ja ottaa evääksi töihin tai mukaan vaikkapa piknikille.

Resepti: cosmopolitan-salaatti / Mari Moilanen