Helposti hyvää kalasta: maukkaat gluteenittomat kalawrapit

Helppo ja maukas gluteeniton arkiruoka! Kokeile wrapin väliin vaihteluksi herkullista kotimaista kalaa ja ihastu.

Ainekset

Neljälle

  • 400 g ruodottomia kalafileitä (siikaa, haukea, kampelaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl mustapipurirouhetta
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 tlk (400 g) (chilillä maustettua) tomaattimurskaa
  • 1-2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tlk ruskeita papuja vedessä
  • (chiliä)
  • (yrttisuolaa)
  • (mustapippuria)

Lisäksi

  • gluteenittomia wrapeja, rieskoja tai tacokuoria
  • rapeaa salaattia suikaleina
  • tuoretta kurkkua suikaleina
  • juustoraastetta

Valmistus

  1. Leikkaa ruodottomat kalafileet noin 3 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti pannulla lähes kypsiksi (noin pari minuuttia riittää). Nosta kalat pois pannulta.
  2. Silppua tai suikaloi kuorittu sipuli ja siemenistä puhdistettu paprika. Kypsennä pannulla, kunnes kasvissuikaleet pehmenevät. Lisää pannulle tomaattimurska ja pyre. Keitä ilman kantta, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Valuta paputölkistä liemi pois ja lisää pavut tomaattiseokseen. Mausta seos tarvittaessa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kalapalat seokseen. Sekoita varovasti ja nosta tarjolle.
  3. Laita esim. wrapille salaattia ja kurkkua ja hiukan juustoraastetta. Nosta pari lusikallista kalaseosta päälle, kääräise rullalle tai taittele ja nauti.

Resepti ja kuva: Pro Kala ry